Onderzoek

Als onderzoeker doe je proeven om bijvoorbeeld de zaadkwaliteit te verbeteren of ontwikkel je innovatieve technologie voor desinfectie van zaden, verbetering van de kiemkracht of verhoging van de productiviteit. Je past verschillende methodes toe om ervoor te zorgen dat zaad ook onder ongunstige omstandigheden goed kan groeien. Daarnaast heb je ook administratieve taken, zoals het verwerken van de onderzoeksgegevens. Als onderzoeker werk je aan technologische doorbraken die vervolgens over de hele wereld worden toegepast.

ARVE Error: Oembed Call failed: The endpoint located at https://www.youtube.com/oembed?format=json&url=https%3A%2F%2Fyoutube.com%2Fwatch%3Fv%3DwPtTCCrepKg returned a 404 error.
Details: Not Found

Opleiding

Een universitaire of hbo studie is een goede basis om als onderzoeker aan slag te gaan. De opleidingen Plantenwetenschappen, Biologie, Biotechnologie, Moleculaire Levenswetenschappen van Wageningen University zijn goede opties. De opleiding Biologie wordt ook op andere universiteiten aangeboden, zoals de Universiteit  van Amsterdam, Leiden, Utrecht, Nijmegen en Groningen. De focus ligt hier niet geheel op plant, maar de opleiding biedt vele mogelijkheden voor een carrière in de veredelingssector.

Met een technologische, laboratorium of chemie hbo-opleiding, aangevuld met bijvoorbeeld zaadtechnologische of groene modules, kun je ook aan de slag.

Heb je een mbo-opleiding op het gebied van laboratorium dan kun je ook onderzoeker worden. Wel begin je dan als junioronderzoeker waarna je door kunt groeien.